• Marielle

In December met de camper door Spanje!


Laten we zelf ook maar weer eens een keer met de de camper op pad gaan! Via de kust richting Almeria. Was wel schrikken, de kust, het landschap na Nerja is overgoten met plastic... allemaal kassen. Nu snap ik waar de tomaten vandaan komen in de supermarkt. Dat stuk was minder mooi, maar ja, ook in Spanje moet er gegeten worden! We werden op onze eerste stop, Camping La Garrofa leuk ontvangen. We stonden op een mooie plek en keken via de was van de buren op de zee. Lekker dommelend met een boekje in de zon, hoorde ik gitaarmuziek. Een praatje met de Schotse gitarist mondde uit tot een nieuwe reistip. Hij vertelde enthousiast over Schotland en zijn www.motoscotland.com. Door het enthousiasme van Donna en Clive waren we bijna door gereden naar Scotland..

De volgende dag naar natuurpark Cabo de Gata. Flamingo's in de verte gezien, dolfijnen in de zee zien springen, mooie stranden, rust, verlaten dorpjes, een decor voor een western film. Jammer dat we ook een groot skelet van een niet afgebouwd mega hotel aan de kust tegen kwamen. Vandaar uit een camping 1,5 km van de kust gevonden (via ons boekje; rustiek kamperen). Klein, afgelegen maar een leuke sfeer. Een van de campers was een verzamelplaats, er knipperde een uithangbordje met BAR. Ik vroeg ; party? En ja hoor, Take your chair, wine en join us. Gezellige Engelsen, met een aardige borrel achter de kiezen. Ze hadden schik, komen daar ieder jaar overwinteren, wandelen 's morgens gezamenlijk met de hondjes en brengen de middag drinkend door. Tja...

De volgende ochtend met de camper de bergen in. Trevelez, hoogste dorpje in de Sierra Nevada, witte huizen, bekend om de hammen die daar goed kunnen drogen De tocht er na toe was fantastisch. Een mooie camping. Vandaar uit kun je mooi de bergen in en naar het dorpje. Gezellig! lekker ham gegeten, leuke winkeltjes en bloempotten met truien aan. s Morgens was het wel schrikken...gordijntje open...en heel veel sneeuw. Oei..probleem... De steile helling konden we echt niet af. Het zou nog 3 dagen sneeuwen. Wat nu? Laat er nog 1 andere gast zijn op de camping, met toevallig sneeuwkettingen en toevallig onze maat..pff! Na 5 paar natte sokken (geen handschoenen natuurlijk) lagen de sneeuwkettingen erop en onder begeleiding van flink wat schietgebedjes lukte het om beneden te komen. De weg was goed begaanbaar en na 10 minuten rijden waren we uit de sneeuw en reden we weer terug naar Finca Adelfa. Daar weer lekker in t zonnetje geluncht en bedacht dat je veel kunt zien met 4 nachten camperreis! Go Spain wordt vervolgd!


240 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen